Навални е преместен в болничния сектор на затвора

Руският опозиционен лидер Алексей Навални, който беше въдворен в наказателна колония в Покров, Русия, е преместен в медицинския сектор на затвора, съобщава в. „Известия“.

По официална информация от затворническата администрация, Навални е с висока температура и респираторно заболяване. 

„Във връзка с това са взети необходимите проби за изследвания, включително за коронавирусна инфекция„, се казва в съобщението.

Часове по-рано в профилите на Навални в социалните мрежи беше публикуван постинг, в който той съобщи, че в колонията има висока заболяемост от туберкулоза.

Самият Навални е вдигнал 38.1 градуса температура и има силна кашлица. Той допълва, че продължава гладната си стачка, независимо от заболяването.

„Имам гарантирано от закона право да повикам лекар-специалист за своя сметка“, коментира Навални по повод на отказа на властите да допуснат лекар при него.

Алексей Навални обяви гладна стачка на 31 март. Той настоява да бъде прегледан от специалист, като отбелязва, че не получава необходимата медицинска помощ.

Екипът му съобщи, че той е изгубил 8 килограма преди да започне гладната стачка.

На 15 март Навални беше затворен в колония № 2 в град Покров, Владимирска област.

Припомняме, през август 2020 г. Навални беше отровен с нервнопаралитично вещество от групата на „новичок“ малко преди да се качи на самолет от Томск за Москва. Той беше спасен в германска клиника, а след това бяха необходими месеци, за да се върне към нормалния живот. Останаха обаче опасенията за дългосрочни последици върху здравето му заради изключително силната токсичност на отровата, с която е извършено покушението.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!