Нападателят в Париж

Нападателят в полицейска префектура в Париж, при което загинаха четирима души, е приел исляма още през 2008 г., а не преди година и половина, както се смяташе, предаде ТАСС, позовавайки се на  информация на френската телевизия Бе Еф Ем.

Разследването се води по подозрение за екстремистка група и терористично нападение срещу представители на властта с цел убийство, предаде БТА.

А че нападението е терористичен акт, са доказателство редица есемеси, разменени между извършителят и съпругата му. Разпитът на жената, задържана още в четвъртък, показва, че нападателят се е изказал положително за атентатите, извършени през 2015 г. от радикални ислямисти, в които загинаха 131 души.

Припомняме, че четиримата души бяха убити при нападение с нож, а самият нападателят е бе застрелян в двора на сградата. За него се знае, че е бил административен служител в Дирекцията за разузнаване на полицията, а убитата е негова колежка, също административен служител.

От НАТО убили повече цивилни от терориститеООН призова силите на Алианса в Афганистан незабавно да „намалят ужасните вреди, нанесени на цивилни…Jul 31 2019bulmedia.net

„Наша колежка почина от раните си при нападение с нож. Друг колега е в състояние на шок. Извършителят на нападението бе застрелян от друг наш колега“, съобщи местният ръководител на полицейския синдикат „Алианс“ Лоик Травер, цитиран от Ройтерс.

ООН: Очаква се нова вълна от терористични атаки!ООН предупреждава за евентуална нова вълна от терористични атаки по света. Според доклад на организа…Aug 3 2019bulmedia.net

Коментари