Ученик пусна ВИДЕО от вътрешността на най-секретния самолет на Путин

“Русия е много по-голяма заплаха за националната сигурност на Великобритания от заплахата на Ислямска държава”, каза генерал Марк Карлтън-Смит в интервю за Дейли телеграф и цитиран от Би Би Си.

Началникът на Генщаба на Великобритания смята, че руснаците се стремят постоянно да противодействат на Запада чрез развиване на нови умения и капацитет за водене на война в неконвенционални сфери като киберпространството и космоса. “Руснаците пробват да използват уязвимостти и слабостти, където и да ги открият“, каза той.

Великобритания обвини Русия за отравянето в Салисбъри и няколко кибератаки. През март бившият руски шпионин Сергей Скрипал, който продаде тайни на британското разузнаване MI6, и дъщеря му Юлия оцеляха, след като бяха отровени с разновидност на Новичок. 44-годишната Даун Стърджис, която по-късно също е изложена на невро-паралитичния агент умира в болница.

Скрипал

През октомври правителството на Обединеното кралство обвини руската служба за военно разузнаване – ГРУ, че стои зад четири големи кибератаки, включително срещу Демократическата партия на САЩ и малка телевизионна мрежа във Великобритания.

Русия отрича всяко участие в отравянето и описва обвиненията в кибер-атака като „богата фантазия“.

54-годишният бивш командир на британските специални части – САС завършва военната академия в Сандхърст през последните години на Студената война. Той ръководи търсенето на Осама бин Ладен след терористичните нападения от 11 септември и застава начело от страна на Великобритания в коалицията за борба срещу ИДИЛ.

Коментари

loading...