мониторинга върху България

Очаква се Европейската комисия да препоръча отпадане на мониторинга върху България по механизма за сътрудничество и проверка, съобщи БНР, позовавайки се на информация от свои неназовани източници.

Докладът ще бъде оповестен утре следобед на пленарно заседание на Европейския парламент в Страсбург.

Освен от Европарламента, той следва да бъде одобрен и от Съвета на Европейския съюз.

По-рано днес говорителят на Комисията Мина Андреева съобщи, че ЕК ще приеме доклада по механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния утре. Това ще стане на редовния колегиум на комисарите, който ще се проведе в Страсбург заради пленарната сесия на Европейския парламент.

За 12-а поредна година с докладите Комисията отчита напредъка на България и Румъния в борбата с корупцията по високите етажи на властта, реформата на съдебната система и медийната свобода.

Вижте още:
Троен удар на Еврокомисията срещу БългарияЕвропейската комисия настоятелно призова България, Хърватия, Кипър, Дания, Литва, Малта, Словения, И…Mar 8 2019bulmedia.net

Борисов пред ЕК: Искаме пари за нашите изтекли мозъци към ЗападаПо думите на новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен нашата страна е много важен член на Европе…Aug 29 2019bulmedia.net

Коментари