Модернизацията на инфраструктурата на САЩ забуксува

Пакетът за модернизиране на американската инфраструктура в размер на около 1,2 трилиона долара, предварително съгласуван от президента на САЩ Джо Байдън с група сенатори от двете партии, не премина процедурно гласуване в Сената на САЩ поради съпротивата на републиканците, отбелязва Си Ен Ен.

Въпросът за започване на разисквания по законопроекта беше поставен на гласуване. За да одобрят тази инициатива, най-малко 60 сенатори трябваше да гласуват за нея, но в резултат на това 49 сенатори гласуваха за преминаване към дебати в Сената, където местата между републиканците и демократите бяха разделени поравно, докато останалите 51 гласуваха против.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер от щата Ню Йорк промени гласа си в последния момент, като също се противопостави на дебата. Както отбелязват американските медии, тази техническа стъпка му е позволила отново да постави въпроса на гласуване за кратко време.

На 24 юни президентът на САЩ Джо Байдън заедно с група сенатори договориха пакет на стойност 1,2 трилиона долара за модернизиране на инфраструктурата на страната.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!