Крайно-десни и опозиционно настроени протестиращи се събраха в Кьотен в източна Германия, където по-рано почина младо момче, след като бе пребито от мигранти от Афганистан. Полицията е излязла по улиците, за да предотврати нови сблъсъци, а кметът на града е посъветвал жителите да останат вкъщи. Били са задържани двама чужденци, вероятно причинили смъртта на момчето.

Прокурорите заявиха, че медицинския преглед предполага, че жертвата, която според предварителна информация е направила забележка на трима мъже афганистанци и една бременна жена, не е умрял пряко в резултат на нараняванията, които е претърпял при побоя.

Полицията продължава да разследва инцидента „от всички ъгли“, каза неин говорител.
Възрастта на двамата арестувани мъже по-късно се изясни. Те са на 18 и 20 години. Те съответно ще се разследват по подозрение за тежко нападение и причиняване на телесна повреда, довела до смърт, заявиха прокурорите.

България – малък остров на спасение в мрачните времена, които идват. Емигрантите да се прибиратБългария и селските ни региони ще се превърнат в своеобразен малък остров на спасение в мрачните вре…May 12 2018bulmedia.net

В неделя тълпа от протестиращи, която достигна 500 човека обиколи града в Саксония и запали свещи в почит на жертвата.

Коментари