Меркел ще разговаря с Борисов на 27 август

Германският канцлер ще приеме премиерите на още няколко европейски страни

Германският канцлер Ангела Меркел ще приеме на 27 август лидерите на редица европейски страни, сред които ще бъде и българският премиер Бойко Борисов.

На 26 август тя ще замине за Варшава, където ще участва в срещата на правителствените глави на държавите от Вишеградската четворка /регионално обединение включващо Чехия, Унгария, Словакия и Полша/. Това съобщи на брифинг говорителят на Меркел Щефен Зайберт, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

По темата

„Първоначално тя ще проведе двустранни преговори с премиера на Полша Беата Шидло, а след това ще вземе участие в срещата на правителствените глави на държавите от Вишеградската четворка – Чехия, Унгария, Словакия и Полша, която ще бъде работен обяд. По време на преговорите ще бъдат въпросите свързани с подготовката на неофициалната среща на ЕС, която ще се проведе на 16 септември в Братислава“, отбеляза Зайберт.

На 26 август вечерта Меркел ще приеме в резиденцията си Мезеберг премиерите на Холандия, Швеция, Финландия и Дания. На следващия ден в Мазеберг тя ще се срещне с премиерите на Австрия, България, Словения и Хърватия. На преговорите ще се обсъди и подготовката за срещата на върха в Братислава.

 

Източник: Nova.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!