меркел паркинсон

Германският канцлер Ангела Меркел вероятно има Паркинсон, съобщават световните осведомителни агенции.Меркел се разтрепери за трети път през последния месец (ВИДЕО)Германската канцлерка Ангела Меркел беше забелязана да трепери за трети път в рамките на месец. Това…Jul 10 2019bulmedia.net

Според някои медии от Федералната република неврологичното заболяване е причината за пристъпите на тремор, които през изминалия на най-малко три пъти са разтърсили шефката на правителството в Берлин. Изданието „Велт“ лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Мерекел се дължи на преумора. Най-тиражираният таблоид във Федералната република „Билд“ е поискал днес от правителството да разпространи официално информация за здравния статус на премиера.

Друго германско издание – вестник „Кьолнер Щат Анцайгер“ също призовава днес Меркел да обясни дали има здравословен проблем, предаде ДПА. „На политиците не е забранено да се разболяват – те имат правото да се възстановяват и лекуват от изцеждащата енергията им отговорна работа. Една болест обаче се превръща в политически проблем, ако не може повече да се гарантира, че (политиците) са в състояние да изпълняват своите задължения с цялата си енергия“, пише германското издание.

„Много вероятно е в случая с Меркел да няма основания за безпокойство. Възможно е нейното (треперене) да е периодично и ограничено до моменти, когато тя стои изправена. Но може и да не е така. Канцлерката ще постъпи добре със самата себе си, ако прояви инициатива и обясни тези опасения. В противен случай тя няма да има свободата да стои настрана от този дебат“, коментира „Кьолнер Щат Анцайгер“. Меркел и нейни говорители са заявявали, че канцлерът няма хронични заболявания.

В същото време Ангела Меркел изслуша химна на страната в седнало положение. Днес тя се срещна с министър-председателя на Дания Мете Фредериксен, съобщава вестник The Welt. По данни на изданието, протоколът на мероприятието е бил специално променен по желание на Меркел. За целта на мястото, където обикновено лидерите изслушват националния химн, бяха поставени два бели стола.

„Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си”, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания. В отговор на въпрос какво чувства с приближаването на 65-тия си рожден ден, който ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че „ясно осъзнава, че хората остаряват“. „Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни, всичко има своите добри страни“, каза тя.

Коментари