Германският канцлер Ангела Меркел подчерта позитивната роля на България и смелостта на премиера Бойко Борисов, работил за напредък и пробив на Балканите, съобщава македонското издание tatkovina.info, цитирано от Блиц.
„Искам да подчертая ролята на министър-председателя Зоран Заев, но и на министър-председателите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Искам да благодаря на Борисов за неговата роля и смелост, защото години наред сме в ситуация, в която не сме имали напредък, а сега има пробив. Имаше политическа проява на смелост. По тази причина 30 септември е ключът към бъдещето на вашата страна“, каза Меркел на съвместна пресконференция с македонския премиер Зоран Заев в Скопие.
Меркел допълни, че по време на посещението си в Македония няма да има среща с президента Георге Иванов.Бойко Борисов: България и Израел трябва да се борят срещу тероризма!На посещението си в Израел премиерът Борисов обяви, че двете страни трябва да обединят усилията си с…Sep 5 2018bulmedia.net

В същото време стана ясно, че общата подкрепа за партиите от управляващата в Германия „широката коалиция“ достигна рекордно ниско равнище, сочи проучване на социологическата агенция Емнид, публикувано днес във в. „Билд ам зонтаг“. Управляващите партии преживяха тежко лято на вътрешни борби заради имиграцията, които се разпалват отново след протести на привърженици на десницата в източния град Кемниц. Те започнаха след убийството на германец, за което са задържани двама мигранти, отбелязва Ройтерс, цитирани от БНТ.
Общо управляващата коалиция има подкрепа от 46 на сто – най-ниската за правителство на „широката коалиция“. ХДС, ХСС и ГСДП са управлявали съвместно и преди – от 2005 до 2009 г., както и от 2013 до 2017 година.
Подкрепата за антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия“ остава непроменена с 15 на сто. Крайнолявата партия Левите е спечелила 1 на сто, достигайки 10 на сто. Проучването е направено през периода от 30 август до 5 септември.Бойко Борисов с важна новина за българската икономика от Черна гора (ВИДЕО)В своя профил премиерът Бойко Борисов написа следния интересен коментар, докато тече неговата официа…Sep 3 2018bulmedia.net

Коментари