идил македония

Службите за сигурност на Република Северна Македония се неутрализирали терористична клетка на ИДИЛ, която е подготвяла нападение, предава БНР, позовавайки се на информация на Министверството на вътрешните работи на западната ни съседка. Сигналът, по който са работили службите е дошъл по оперативна линия от американското посолство в Скопие.

Органите за обществен ред са претърсили помещения в редица населени места и са конфискували предмети и устройства, които биха могли да се използват за нападение.

Посолството на САЩ в страната издаде предупреждение към пътуващите в Северна Македония американци за „повишен риск от терористични нападения“.

Според статистика от 2016 година, около 150 македонски граждани,предимно от албански произход, са пътували до Сирия и Ирак, за да се бият редом с джихадистите. През миналата година 8 екстремисти бяха осъдени в Албания за терористичен заговор срещу израелски футболисти.

Доналд Тръмп прави равносметка за кампанията срещу ИДИЛАмериканският президент Доналд Тръмп ще обяви терористичната организация ИДИЛ за окончателно разгром…Feb 7 2019bulmedia.net

Коментари

loading...