мадуро оон

Венецуела настоя ООН да се противопостави на наложените санкции от САЩ, съобщава РИА Новости. Държавният глава Николас Мадуро изпрати писмо до генералния секретар на ООН Антонио Гутериш с искане спазването на международното право да бъде гарантирано.

Президентът на Венецуела призова световната организация да се противопостави на агресията и икономическата блокада от страна на Съединените щати.

„Ние, като страна членка, искаме ООН да поиска прекратяване на бруталната агресия срещу Венецуела и да използва съществуващите механизми за защита на венецуелския народ„, посочва се в писмото.

Напрежението между САЩ и Русия нараства заради ВенецуелаСАЩ и Русия си размениха предупреждения срещу намесата на едната и другата страна във Венецуела през…May 4 2019bulmedia.net

Венецуелските власти призовават и генералния секретар на ООН да се противопостави на „несправедливата и подла агресия“ от страна на Вашингтон и да защити Каракас. Припомняме, по-рано президентът Доналд Тръмп подписа указ, с който блокира активите на венецуелските власти в САЩ, включително тези на Централната банка и държавната петролна компания.

Русия укрепва армията на ВенецуелаРусия ще продължи да помага в укрепването на армията на Венецуела. Това заяви руският зам.–министър …Jul 5 2019bulmedia.net

Коментари