Лондон: Да дадем отпор на милициите в Либия

Британският министър на отбраната Бен Уолъс смята, че западните сили трябва да се противопоставят на частните военни армии, действащи в Либия.

„Тези неясни фракции, които сега са толкова нагло подкрепени от добре финансирана и добре обучена военна сила, представляват сложна задача за западните военни“, каза той пред „Дейли телеграф“.

В същото време ръководителят на Министерството на отбраната на Обединеното кралство не споменава конкретно нито една държава.

В началото на февруари, след преговорите, започнали миналата година, Либийският форум за политически диалог избра в Швейцария министър-председателя на обединеното правителство на Либия Абдел Хамид Дбейба и трима членове на президентския съвет.

И двете власти положиха клетва на 15 март и вече са поели задълженията си в Триполи. Основната им задача ще бъде да обединят разнородните структури на властта в цялата страна, както и да подготвят и проведат президентски и парламентарни избори в Либия на 24 декември тази година.

В тази връзка на 23 март френският президент Еманюел Макрон, след среща с председателя на президентския съвет на Либия Мохамед ал-Менфи и заместник-председателя Муса ал-Куни, обяви намерението си да отвори отново френското посолство в Триполи, Либия.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!