Линдзи Греъм се обяви против импийчмънт на Тръмп

Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм заяви, че предприетите от демократите усилия за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп в Камарата на представителите могат да нанесат голяма вреда на държавните институции, информират АП и „Гардиън“.

Републиканецът от Южна Каролина призова колегите си да не подкрепят предложението за импийчмънт на Тръмп.

Греъм е един от най-големите съюзници на президента. Миналата седмица той осъди размириците в Капитолия.

Според него тези, които легитимират този процес, те ще нанесат голяма вреда не само на държавата, на президентската институция, но и на партията.

По думите му милионите американци, които подкрепят Тръмп и неговия дневен ред, не трябва да бъдат демонизирани заради действията на размирниците.

Най-малко петима конгресмени обявиха, че ще подкрепят импийчмънт на президента, а двама републикански сенатори призоваха Тръмп да подаде оставка.

Греъм отбеляза още, че най-важното нещо, което трябва да направят лидери по време на криза, е да подобрят ситуацията, а не да я влошават.

Преди седмица Греъм изглежда се дистанцира от президента.

Днес се очаква Камарата на представителите да одобри едно обвинение срещу президента Тръмп.

В понеделник бе внесен текстът на резолюция за импийчмънт на държавния глава. Срещу него е повдигнато едно обвинение – подбуждане към бунт, което е във връзка с щурма на Капитолия преди седмица.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!