Левада център: 22% от руснаците не искат да живеят в Русия

Все повече руснаци не искат да живеят в Русия – към момента 22% биха емигрирали при възможност, показва проучване на „Левада център“, цитирано от радио „Свобода“.

Това е най-високият показател от 2013 г. насам.

Близо половината от заявилите желание да живеят в други страни са младежи на възраст от 18 до 24 години, а 33% са на между 25 и 39 години.

Най-малко са желаещите да емигрират сред респондентите на 55 и повече години – само 7%. В Тази възрастова група показателят се запазва стабилен в продължение на много години.

Директорът на „Левада-център“ Денис Волков свързва нарастването на желанието за емиграция с вътрешните проблеми на страната, които стават все по осезаеми за населението. Освен това все повече руснаци започват да се отнасят положително към Запада.

През 2016 г. независимият аналитичен център на Юрий Левада, известен като „Левада център“, беше обявен от руските власти за „чуждестранен агент“. От неправителствената организация не приемат тази квалификация. „Левада център“ извършва независими проучвания, чиито резултати съществено се различават от тези на държавните социологически служби.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!