неделя, април 21, 2024

Лъч надежда за здравето на президента на Чехия

От болницата в Прага, където се лекува президентът на Чехия Милош Земан, съобщиха за известно подобрение в състоянието на политика, съобщава интернет порталът iROZHLAS.cz.

„С разрешение на президента на републиката Милош Земан, ние сме предпазливо оптимисти, че благодарение на цялостното лечение от специалистите на Централната военна болница, здравето му се е подобрило леко в четвъртък и петък“, каза говорителят на болницата Итка Зинке.

Отбелязва се още, че в четвъртък Земан е бил посетен от бившия президент на Чехия Вацлав Клаус. Според Клаус те са говорили около 50 минути и не са обсъждали политика.

Все още няма други подробности за здравословното състояние на 77-годишния Земан, за чиято хоспитализация стана известно на 10 октомври, отбелязва iROZHLAS.cz. Първоначално източници увериха журналисти, че хоспитализацията на Земан е планирана, но по-късно лекарят на президента каза, че той е в интензивното отделение. Земан забрани на лекаря да даде диагнозата на пресата.

В понеделник председателят на сената на Чехия Милош Вистрчил, позовавайки се на приключването на болницата на военния университет в Прага, заяви, че Земан не е в състояние да действа като държавен глава по здравословни причини. Според него прогнозата за здравословното състояние на президента е „крайно несигурна“.

През септември Земан прекара осем дни в болницата поради здравословни проблеми. Тогава от кабинета на президента казаха, че компютърната томография и анализите не разкриват сериозни проблеми или заболявания.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!