Коронавирус: Индия с нов световен рекорд за заразени в рамките на 24 часа

Министерството на здравеопазването на Индия обяви, че 332 730 души са дали положителна проба за заразяване с коронавируса през последните 24 часа, съобщава „Ройтерс“.

Това е световен рекорд за заразени в рамките на денонощие от началото на COVID-19 пандемията, след като и вчера Индия регистрира световен рекорд.

С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 16 263 695 души.

Броят на починалите, свързани с коронавируса, нарасна с рекордните за страната 2 263 души през изминалото денонощие, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в Индия вече е 186 920 души.

Междувременно 13 648 159 души са се възстановили от началото на епидемията в страната, като през последните 24 часа са се възстановили 193 279 души.

Вината за острата фаза на заразата беше хвърлена на нов вариант на вируса и разхлабените правителствени правила, позволяващи през последните месеци да се провеждат огромни религиозни и политически събирания.

Само през този месец Индия е регистрирала около 4 млн. новозаразени, разбивайки надеждите в началото на годината, че страната може да е преживяла най-лошото от пандемията.

Индия се нарежда на второ място в света след САЩ по брой заразени от началото на пандемията, докато по брой починали е на четвърто място след САЩ, Бразилия и Мексико. 

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!