германия шофьор

Днес в град Реклингхаузен, Германия, шофьор на кола се е забил в автобусна спирка, а шофьорът и още девет души са ранени, съобщава полицията, цитирана от Ню Йорк Таймс.

Все още не е ясно дали има терористичен аспект в причината за катастрофата, допълват от полицията.  От декември 2016 г. насам, в Германия има обществен страх, след като тунизийски мигрант с ислямистки връзки открадна камион, уби шофьора, а след това се вряза в претъпкан базар, убивайки още 11 души и ранявайки десетки други.

Междувременно германската полиция затегна чувствително мерките за сигурност на летището в Щутгарт на фона на медийни съобщения за забелязани предполагаеми ислямисти, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на полицията в южния германски град.

„Не мога нито да отрека, нито да потвърдя“ тези информации, каза той.

Полицията в Щутгарт е предупредила останалите големи летища в Германия за инцидента. Причината е информация от мароканските служби за лица, които планират атентати в граничния район между Германия и Франция. В Щутгарт са забелязани двама, които са снимали летището и терминалите. Преди да бъдат заловени, те са избягали.

„Вашата земя, вашето бъдеще!“ – противоречивата реклама на Германия към мигрантитеТъй като Германия все още се бори да балансира своята миграционна политика, немското МВР очевидно е …Nov 28 2018bulmedia.net

Коментари

loading...