КНДР изстреля поредна балистична ракета от подводница

Северна Корея е изстреляла балистична ракета от подводница към източните си води. Това съобщава армията на Южна Корея, цитирана от AP.

По-рано беше съобщено за неидентифициран снаряд.

Новината е потвърдена и от японската брегова охрана. Японският премиер Фумио Кишида уточни, че два снаряда са изстреляни от Северна Корея към Японско море, които най-вероятно са балистични ракети.

В севернокорейския град Синпхо, от района на който, предполага се, е извършено изстрелването, има корабостроителница за строителство на подводници. Именно оттам в миналото бяха извършени няколко изстрелвания на балистични ракети от подводници.

Припомняме, че това е поредна активност на Пхенян за последния месец. Властите там настояват, че целта им е законна отбрана и обвиняват САЩ и Южна Корея в агресия и провокации.

КНДР извърши ракетни тестове, изстреля снаряд, а държавни медии излъчиха кадри, на които войници демонстрират бойната си сила и способността си да трошат различни предмети с голи ръце.

Специалният представител на САЩ за политиката на Северна Корея Сун Ким ще посети Сеул тази седмица за разговори относно начините за възобновяване на диалога със Севера, включително с декларация за прекратяване на войната, заяви американският дипломат, цитиран от „Йонхап“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!