вторник, април 16, 2024

Китай: Думите на Путин за САЩ по пътя на СССР ви карат да се замислите дълбоко

Думите на руския президент Владимир Путин за САЩ, крачат уверено по пътя на СССР и грешките, типични за империите, ни карат да се замислим дълбоко, коментира в понеделник говорителят на китайското външно министерство Ван Уенбин, цитиран от ТАСС. 

„Това, което каза президентът Путин, ви кара да се замислите дълбоко. Съвременният свят претърпява значителни промени, невиждани от векове. Начинът, по който се държат големите държави, как се отнасят към другите държави, не само ще определи възхода и падението на тези велики сили, но ще също определят бъдещето и съдбата на човечеството„, допълва Уенбин.

Според него Китай винаги е вярвал, че големите държави не трябва да атакуват, сплашват и хулят други държави, нито да им казват какво да правят.

„Обърнахме внимание на думите на президента Путин“. Уенбин добави, че великите сили трябва да поемат още по-големи отговорности и ангажименти, да положат повече усилия и да дадат повече принос.

„Надяваме се, че всички държави, особено големите, ще помнят целите и принципите на Устава на ООН, ще се грижат за международната система, създадена от съвместните усилия на всички страни след Втората световна война с доминиращата роля на ООН, съвместно прилагане истинския мултилатерализъм и заедно насърчават демократизацията на международните отношения“, добави той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!