Ким поздрави новите попълнения в кабинета, поиска изпълнение на плана

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се срещна с членовете на кабинета, назначени на четвъртата сесия на 14-то Върховно народно събрание на 18 януари, предаде KCNA.

Той призова за изпълнение на новия петгодишен план за национално икономическо развитие, изложен на 8-ия конгрес на Работническата партия.

Ким изразявайки убеждението си, че новоназначените членове на кабинета ще положат усилия за изпълнението на заложените цели.

Лидерът се е снимал с новите членове в края на срещата.

Припомняме, че 8-дневният конгрес на Корейската работническа партия се проведе по време на сурова зима и приключи във вторник.

Той разкри натиска върху икономиката на страната на фона на епидемията от коронавирус, международните санкции и влезлите в задънена улица ядрени преговори със САЩ.

Пред хиляди делегати Ким призна, че са допуснали грешки при изпълнението на плановете за икономическо развитие в почти всички сфери. Той определи последните пет години като „най-лошото от най-лошото“ време за страната.

Една вероятна причина за признанието е, че страната е в тежко състояние и наистина не може да скрие или да отрече истината, която е очевидна за всички.

Пхенян осъзна необходимостта от отмяна на някои санкции, ако иска да развие икономиката си, отбелязват анализатори, но за момента не показва готовност да спре ядрената и ракетната програма.

Вместо това Ким определи САЩ като основния враг на КНДР и се закани да увеличи ядрения арсенал на държавата. Той разкри и планове за завършване изграждането на ядрена подводница, както и списък с целите за създаването на различни оръжия.

След края на конгреса, КНДР проведе военен парад в столицата Пхенян, за да отбележи наскоро състоялия се партиен конгрес. Тоталитарната държава показа балистична ракета с подводно базиране.

За първи път тоталитарната държава проведе военен парад, за да отпразнува партиен конгрес.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!