ракети Северна Корея

Изстрелването на тактически управляеми ракети от Северна Корея във вторник е предупреждение към Вашингтон и Сеул, които извършват общи военни маневри. Това заяви севернокорейският лидер Ким Чен-ун, цитиран от агенция КЦТА и БТА.

Северна Корея изстреля на 6 август нови тактически управляеми ракети под личното ръководство на лидера Ким Чен-ун, предаде ТАСС, като се позова на южнокорейската агенция Йонхап и на севернокорейски медии.

„Ким Чен-ун приветства успеха на демонстрационното изстрелване на ракети и отбеляза, че това военно действие е повод да се отправи подходящо предупреждение към общите военни маневри, извършвани от САЩ и Южна Корея“, гласи съобщението на КЦТА.

„Тактическите управляеми ракети от нов тип, изстреляни вчера от западен район на Северна Корея, прелетяха над полуострова над района столицата и над централния вътрешен район и улучиха прецизно мишената, която бе малък остров в морето край източния бряг на страната. Ракетните изпитания бяха проверка за надеждността, сигурността и боеспособността на оръжието“, се казва още в съобщението на КЦТА.
Северна Корея вече може да удари всеки един град в САЩВъоръжените сили на Северна Корея вече са способни да поразят директно всеки един град в Съединените…Jul 20 2019bulmedia.net

Коментари