Канадската полиция арестува мъж за лъжи, че е станал член на ДАЕШ

Канадската полиция арестува мъж по подозрение, че лъже, че се е присъединил към Ислямска държава и е извършил убийства в стил екзекуция, обвинявайки го в „измама-терористична дейност“, предаде „Ройтерс“.

От 2016 г. Shehroze Chaudhry публикува публикации в социалните мрежи, разказвайки за ролята си в „Ислямска държава“, а също така даде няколко интервюта в медиите, но разследването на Кралската канадска конна полиция установи, че 25-годишният младеж няма връзки с групата.

„Обвинението произтича от многобройни интервюта в медиите, в които обвиняемият твърди, че е пътувал до Сирия през 2016 г., за да се присъедини към терористичната група ISIS и е извършил терористични актове“, се казва в изявление на RCMP.

Интервютата и подкастите, включени в телевизионен документален филм, пораждали опасения за безопасността на канадците. Chaudhry ще се яви в съда в Онтарио на 16 ноември.

„Измамите могат да генерират страх в нашите общности и да създадат илюзията, че съществува потенциална заплаха за канадците, докато ние сме решили друго“, заяви RCMP.

Много други канадци са обвинени в терористични престъпления за присъединяване към Ислямска държава.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!