Феноменът с калинките във властта не е разпространен само по нашите земи. На другия край на континента, в слънчева Испания този тип вредител за държавността също вирее добре. Това стана публично достояние след като испанската министърка на здравеопазването подаде оставка заради разгорелия се скандал около нея.

Причината за това е магистърската й диплома. В eldiario.es вчера се появи информация как Кармен Монтон е избутала висшето си образования без дори да присъства в учебните зали. Тя е получавала оценките си дори без да контактува с преподавателите си в престижния университет “Крал Хуан Карлос” в Мадрид.

Черешката на тортата освен лекото й следване е и самата магистърска теза. По телевизия Ла Секста се излъчи информация за това, че тезата е изплагиатствана от друга дипломна работа. Оттеглянето на Монтон следва това на Максим Уерта, който подаде оставка като министър на културата през юни само седмица след встъпването си в длъжност, заради данъчна глоба, свързана с дохода му преди 10 години.

Университетът „Крал Хуан Карлос“ е свързван и с други скорошни скандали, отново включващи обвинения, че политици притежават неправомерно придобити висши образования именно от там.

Крайният резултат от всичко това ни напомня за една реплика на героя на Арнолд Шварценегер във филма Терминатор: “Аста ла виста, бейби!”.

Един милион каталунци по улиците в шествие за независимост (ВИДЕО)Един милион човека се събраха по улиците в Барселона, за да призоват за независимост от Испания на п…Sep 11 2018bulmedia.net

Коментари