Японците само с отрицателен тест или ваксина на Олимпийските игри

Япония обмисля да изисква отрицателни резултати от тестове за COVID-19 или сертификати за ваксинация от фенове, присъстващи на Олимпийските игри в Токио. Това съобщи вестник „Йомиури“ в понеделник, цитиран от „Ройтерс“. Ново проучване на общественото мнение показа, че противопоставянето на провеждането на игрите сега остава силно.

По-малко от два месеца до игрите общественото доверие е разклатено от четвърта вълна от коронавирусни инфекции и бавното разпространение на ваксините. Чуждестранни зрители няма да се допускат, а се очаква организаторите на игри да вземат решение през следващия месец дали японските фенове ще могат да присъстват и при какви условия.

В петък Япония удължи извънредното положение в Токио и други райони до 20 юни. През последните дни в страната се наблюдава рекорден брой пациенти с COVID-19 в критично състояние, въпреки че броят новозаразени не нараства рязко.

В анкета, публикувана от вестник Nikkei в понеделник, над 60% от анкетираните подкрепят отмяната или забавянето на игрите. Игрите вече бяха отложени веднъж поради пандемията, но японското правителство и Международният олимпийски комитет ги насрочиха на 23 юли.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!