Коледен базар

По последна информация стрелец в Страсбург е застрелял и убил един човек и ранил девет други. Полицията съобщава, че стрелецът е ударил на различни места в центъра на града, където се провежда прославеният Коледен базар, който привлича милиони туристи всяка година, предава Гардиън.

Свидетелите са казали, че убиецът е стрелял „няколко пъти“ на няколко различни места. Френското министерство на вътрешните работи го описва като „сериозен инцидент за обществената сигурност“. Центърът на Страсбург е в затворен, тъй като полицията е поискала от жителите да останат в къщи, а ресторантите също бяха принудени да затворят и да не оставят клиентите да напуснат.

Страхотният Коледен базар в Страсбург, който започна през 1570 г., е едно от най-популярните сезонни събития на Франция.

В момента Европейският парламент заседава именно в града. На членовете на ЕП беше изпратено съобщение, което съветва тези, които се хранят в центъра на града, да „останат вътре и да не излизат“.

„Като предпазна мярка беше взето решение да се затвори сградата на Европейския парламент в Страсбург. Ние ви молим да останете спокойни и безопасни в помещенията на ЕП „, пише още в нотификацията.

Няколко евродепутати съобщиха, че около ресторанти в центъра на града, се чуват стрелби.

Очаквайте подробности!

Извънредно от Австрия: Джихадист от България подготвял терористична атака с химическо оръжиеБългарски гражданин бе осъден на 7 години затвор в Австрия, след като у него били открити планове за…Nov 29 2018bulmedia.net

Коментари

loading...