Италия открива първия въздушен коридор от Европа до САЩ за пътници без Covid-19

Италия ще предложи първия въздушен коридор от Европа за САЩ с пътници, които са с отрицателен тест за коронавирус, което ще доведе до премахване на изискването новопристигналите да се самоизолират, информира АФП.

Летище „Фиумичино“ в Рим съобщи, че е сключено споразумение между италианския авиопревозвач Alitalia и американския Delta Air Lines за специални полети между определени американски градове и италианската столица от следващия месец.

Подобни коридори ще бъдат открити между Рим и германските градове Мюнхен и Франкфурт.

През септември такива полети започнаха да бъдат обслужвани между Рим и Милано.

Новите протоколи за пътуване, планирани на експериментална основа за полетите от САЩ до италианското летище в Рим, ще започнат да се прилагат най-рано от началото на декември.

По време на експерименталната фаза ще се направи оценка на ефективността и функционалността на новия режим на пътуване с цел да стане по-широко използван през лятото на 2021 г.

От летището обявиха, че пътуващите до летищата в Ню Йорк и Атланта няма да бъдат поставяни под карантина, ако представят тест с отрицателна проба за коронавирус 48 часа преди пътуването. Това ще се отнася и за пътниците до Рим.

На „Фиучино“ ще предлагат бързи антиген тестове за пристигащите пътници, които отнемат 30 минути.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!