понеделник, юли 15, 2024

Испания въвежда 14 дни карантина за влизащите в страната

Испания ще изисква всички посетители от чужбина да са под карантина в продължение на 14 дни, ако пристигнат в страната след 15 май, съобщава АП.

В новата заповед на здравното министерство, публикувана във вторник, се казва, че целта е „ограничаване на рисковете, произтичащи от международния трафик“ по време на отблокирането.

Туристическите агенции и транспортните компании трябва да информират своите клиенти за новите разпоредби, преди да продадат своите билети, свързани с Испания, а авиокомпаниите трябва да се уверят, че пътниците попълват „карта за местоположение„, в случай че трябва да се свържат с тях след пътуването.

Туристическа Испания започва да разхлабва мерките след седем седмици строга блокада.

Властите съобщават за над 26 700 смъртни случая от новия коронавирус и над 268 000 заразени, които са потвърдени с тестове.

Пристигащите пътници ще трябва да останат затворени, но ще им бъде разрешено да излязат само за пазаруване на хранителни стоки, да отидат до здравни центрове и в случай на „ситуация на нужда“, се казва в официална заповед, публикувана във вторник.

Мерките се прилагат към всички пътници, включително испанските граждани, които се връщат в страната.

От карантината са освободени само шофьори на камиони, екипажи на самолети и кораби, трансгранични работници и здравен персонал, които влизат в Испания на работа.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!