Ислямска държава Страсбург

Мъжът, за когото беше съобщено, че е бащата на 29-годишния атентатор зад тазседмичното нападение срещу коледния базар в Страсбург, обяви, че синът му е подкрепял идеологията на терористичната групировка „Ислямска държава”, съобщава timesofisrael.com.

Интервюто с бащата Абделкрим Шекат бе излъчено снощи по френският обществен телевизионен канал „Франс 2”, два дни след като синът му беше ликвидиран при престрелка с трима полицейски служители в квартала в Страсбург, в който е отраснал като дете. Това стана след голяма операция по издирването му. В резултат на атаката във вторник вечер срещу базара загинаха четирима души.

Абделкрим каза, че за последно видял Шериф Шекат три дни преди нападението. Той добави, че преди се е опитвал да убеди сина си да не вярва на пропагандата на „Ислямска държава”. Бащата, майката и двама от братята му бяха сред общо седемте души, задържани за разпит. Френските медии съобщиха, че роднините са били освободени.

Извънредно: Отново погром на Коледен базар – много ранени и поне един убит!По последна информация стрелец в Страсбург е застрелял и убил един човек и ранил девет други. Полици…Dec 11 2018bulmedia.net

Коментари

loading...