ислямска държава ердоган

Терористичната организация „Ислямска държава“ (ИД) отправи заплаха към турския президент Реджеп Ердоган във видео, разпространено късно снощи, предаде ДПА.

„Хей, Ердоган, арогантният тиранин на Турция, не си мисли, че сабите на войниците на халифата са далеч от теб“, заяви боец от групировката, говорещ на турски, заобиколен от двама мъже с автомати.

„Знай, че това, че стоиш в редиците на кръстоносците, няма да ти помогне срещу войниците на халифата“, каза още джихадистът.

Ислямска държава се премества от Сирия към ИракБойци на ИДИЛ, изправени пред поражение в Сирия, преминават през границата с Ирак, което води до дес…Feb 24 2019bulmedia.net

Видеото бе разпространено около три месеца, след като лидерът на ИД Абу Бакр ал Багдади, бе заснет във видеоклип, в който се вижда как държи папка с надпис „Вилает Турция“.
Тръмп обяви падането на „халифата“ на Ислямска държава в СирияАмериканският президент Доналд Тръмп приветства падането на петгодишния „халифат“ на организацията „…Mar 24 2019bulmedia.net

Коментари