Хърватски представители подкрепиха позицията ни за Северна Македония

Хърватски участници в конференцията за бъдещето на Европа са проявили разбиране към ветото, което страната ни наложи на Северна Македония за започването на преговори за присъединяване към Европейския съюз. Това съобщи пред БНР банкерът Красимир Златинов – един от петимата български участници в конференцията. Златинов е от Петрич, но от години живее в София.

„Не трябва да крадат чужда история, за съжаление Македония и просръбската пропаганда там не им позволява да осъзнаят какви са корените“, констатира той.

Българският участник във форума коментира и притесненията, че България е в изолация по този въпрос:

Имахме подкрепа от колегите ни от Хърватия – те също споделят нашето мнение, трябва да поддържаме ценностите на Европейския съюз и по-скоро не трябва да влизат страни, които имат омраза към друга страна.“

По отношение на миграцията Златинов не споделя мнението на повечето участници в конференцията, че тя е необходима заради застаряващото население в Европа.

„Ние българите в групата, в която участвахме, не споделяхме това мнение и много от колегите ни реално изразиха недоумение, но, за съжаление, може би по-големите страни печелят в това отношение, тъй като имат нужда от мигранти.“ – отбеляза той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!