Хаос в Ню Делхи по време на протест на фермери

Хиляди индийски фермери преодоляха барикади и навлязоха в Ню Делхи по време на демонстрация с трактори срещу нови закони в сферата на земеделието, информира ДПА.

Демонстрацията се проведе паралелно с парад в града по повод Деня на републиката, който се състоя без прекъсвания.

Снимка 515665


Източник: ЕПА

Тълпи от фермери се събраха на гранични точки тази сутрин преди да се проведе шествието с трактори по обяд.

Съобщава се за сцени на хаос. Огромни групи от фермери се придвижваха пеш и развяваха флагове. Други се придвижваха с трактори след прочистването на барикадите.

Снимка 515661


Източник: ЕПА

Полицията прибягна до използване на палки и сълзотворен газ за разпръскване на тълпите на някои места в града. Няколко полицаи са ранени, информира местната медия NDTV.

Десетки хиляди фермери лагеруват около Ню Делхи от ноември. Те настояват да се отменят три земеделски закона, които според тях засягат препитанието им, подпомагат големите корпорации и ги оставят на милостта на свободния пазар.

Снимка 515657


Източник: ЕПА

Полицията в Делхи прочисти три пътни коридора за тракторите, всички с дължина повече от 60 километра.

Представители на фермерски организации и правителството до момента са провели 11 кръга преговори, но без успех. Недоволните фермери отхвърлиха предложение на правителството законите да се замразят за 18 месеца, докато специална комисия ръководи преговорите.

АФП съобщава, че някои протестиращи са достигнали до голям пътен участък на три километра от мястото, където се проведе военен парад. На парада присъстваха премиерът Нарендра Моди и други представители на правителството.

Снимка 515658


Източник: ЕПА

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!