петък, юли 19, 2024

Губернаторът на Мичиган вижда сериозни вътрешни проблеми след нападението срещу нея

Губернаторът на щата Мичиган Гретхен Уитмър в неделя заяви, че предполагаемият заговор за отвличане срещу нея показва сериозни заплахи от вътрешен тероризъм и нарастване на опасенията относно сплашване на избирателите преди изборния ден.

По време на интервю за CBS в неделя, проведено три дни, след като 13 мъже бяха обвинени за заговор за отвличането ѝ, тя беше попитана дали знае дали тази заплаха за сигурността да е приключила и дали тя се чувства в безопасност.

Уитмър заяви, че винаги се е чувствала в безопасност под закрилата на щатската полиция на Мичиган.

По-късно в интервюто Уитмър беше попитана като демократ как може да работи с републиканците срещу дълбоките разделения на населението в нейния щат, като се има предвид как наскоро Върховният съд се опита да ограничи правомощията ѝ като губернатор.

Тя отговори, че е важно на тези избори да се намери общ език“ и че „от двете страни на пътеката има свестни хора, но имаме нужда от лидер, който може да ги събере“.

Уитмър каза, че щатът е готов да гарантира, че тези избори протичат гладко.

Последните ѝ изявление идват дни след като Тръмп написа в Туитър, че губернаторът на Мичиган е свършил ужасна работа с извънредните си ограничения на фона на пандемията COVID-19.

„Групите за омраза чуха думите на президента не като изобличение, а като митинг, като призив за действие“, каза Уитмър.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!