експлозия Париж

Няколко души са били ранени след голяма експлозия и последвал след нея пожар в пекарна в Париж, съобщиха от полицията във Франция, цитирани от международните агенции. Според службите за обществен ред огромният взрив, който разтърси френската столица днес в събота, е в следствие на необезопасена работна среда и изтичане на газ, който в последствие се е възпламенил.

Службите за спешна помощ обходиха местопроизшествието в 9-ти район на северноцентралната част на френската столица след доклада за взрива.

Говорителката на парижката полиция заяви, че пожарникарите в момента гасят пожара. Тя съобщи, че в полицията са докладвани многократни наранявания, към момента единственият смъртен случай на чужденец е на испанска туристка. Има и пожарникари в критично състояние.

Парижаните бяха призовани да избягват района, докато екипажите реагират на пожара, който избухна малко преди 9 часа местно време.

Френската телевизия показа аварийни автомобили, обикалящи района.

Снимки, споделени в социалните мрежи, показват големината на взрива, който изглежда е разрушил първия етаж на сградата.

Силната експлозия настъпи на фона на засилени нива на сигурност в Париж и цяла Франция заради протестите на „Жълтите жилетки“, които се очакват по-късно в събота.
„Жълтите жилетки“ продължават протестите във Франция (ВИДЕО на живо)Франция е в очакване на нови протести на „жълтите жилетки“ днес, въпреки отстъпките, които обяви пре…Dec 15 2018bulmedia.net
експлозия Париж
експлозия Париж

Коментари

loading...