понеделник, юли 22, 2024

Германска компания тества ваксина против Covid-19 върху 12 доброволци

Германска фармацевтична компания съобщи, че е започнала да тества потенциална ваксина срещу коронавирус върху доброволци, информира АП.

BioNTech, която работи с базираната в САЩ Pfizer, уточни, че на клиничното изпитание в Германия са участвали 12 души, които са получили дози от кандидата за ваксина BNT162 от 23 април.

От компанията поясняват, че следващата стъпка е увеличаване на дозата на BNT162 при клиничен тест с участието на 200 души на възраст от 18 до 55 г.

Компанията очаква скоро да получи одобрение за тестове и в САЩ.

Много фармацевтични компании се надпреварват в създаването на ваксина срещу вируса, който предизвика пандемия и отне живота на стотици хиляди хора по света.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,9 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 204 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 3,1 млн. случая и над 217 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 935 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет „Джон Хопкинс“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!