понеделник, юли 22, 2024

Германия въвежда задължително представяне на имунитет, ваксина или отрицателен тест

Всички пътуващи, пристигащи в Германия, ще бъдат задължени от този уикенд да представят имунитет срещу COVID-19 или от ваксина, или от предишна инфекция, или да представят отрицателен резултат от тест, съобщава „Ройтерс“.

Планът отразява нарастващата загриженост сред регионалните и националните лидери на Германия, че увеличаването на броя на случаите в туристическите дестинации може да помогне за подхранване на четвърта вълна, когато германците се приберат от почивка.

Сега Германия изисква отрицателен тест или доказателство за имунитет само от тези, които пристигат от така наречените „рискови зони“, „зони с висока честота“ и „зони с вариация на вируса“, ​​които в Европа вече включват Великобритания, Испания и Холандия.

Сега правилата се прилагат по различен начин на летищата и границите, а регионалните лидери се стремят да ги направят по-последователни.

В четвъртък Германия отчете 3142 нови инфекции, според Института за инфекциозни болести „Робърт Кох“. Като пример, среднодневно новите случаи във Великобритания са близо 30 000.

След първоначален бавен старт Германия бързо внедри широко разпространена ваксинация, като 61,3% от населението получи поне една доза, което драстично намали тежестта и смъртността на заболяването.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!