Франция удължава мерките срещу COVID-19 и след 15 април

Франция ще удължи мерките след 15 април, съобщи френският президентски дворец в сряда, цитиран от АФП. Това бе очаквана стъпка.

Елисейският дворец заяви, че френският президент Еманюел Макрон ще се обърне към нацията по отношение на ситуацията с болестта в понеделник вечерта.

Отсега до понеделник Макрон ще обсъжда с голям брой отговорни лица въпроса за Ковид-19 и ще подготви решенията, които ще бъдат обявени в понеделник пред французите.

Това ще бъде третото обръщение на Макрон от Елисейския дворец от началото на кризата.

Съобщението идва, след като смъртността от коронавирус във Франция нараства до 10 869, след като болниците регистрират 541 нови смъртни случая само за последните 24 часа.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Франция търси лечение срещу Covid-19. Държавата прави тестове с вливане на кръвна плазма. Едни от първите пациенти в страната дадоха свой „материал“ за тестовете. Ще се пробва вливането на кръвна плазма, съдържаща антитела след преболедуване от вируса. 60 болни са включени в клиничните тествания.

На З0 пациенти ще бъде влята кръвна плазма, а 30 ще бъдат тествани с плацебо. В това време Франция се опитва да се снабди с предпазни маски, тъй като почти всички останали държави изпитва затруднения около липсата на предпазни средства. Над 10000 души са починали във Франция от коронавирус. Строгите мерки за противодействие на пандемията най-вероятно ще бъдат удължени, пише Le monde.

Извънредното положение във Франция бе обявено до 15 април.

Страната изпитва сериозен недостиг и на медицински кадри, затова и пенсионираните медици са „мобилизирани“ да се включат и да помогнат в лечението на заразените. Все още е рано да се говори, че пандемията отшумява, според властите.

Вътрешният министър Кристоф Кастане въведе нови мерки, сред които : забранява се спортът на открито между 10.00-19.00 часа. Това бе един от разрешените поводи за излизане от вкъщи заедно с посещение при лекар, до магазина или аптеката. Спортуващите навън ще могат да поддържат форма преди 10.00 часа и след 19.00 часа.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!