Франция със седмични рекорди по COVID заболеваемост

Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за една седмица достигна вчера най-високото си равнище от шест седмици и половина насам, предаде „Ройтерс“.

18 270 са били те за седмица.  Френското министерство на здравеопазването съобщи за 3736 нови коронавирусни инфекции за последните 24 часа в понеделник, което е намаление от 16 642 в неделя.

Общият брой на случаите във Франция наближава бързо 3 милиона, като по този показател, тя е шеста в света.

До 2800 души се увеличи броят на настанените в интензивни отделения на болници – за първи път от един месец насам.

Броят на жертвите на COVID-19 нарасна с 404, на 70 687. Това е седми най-висок брой в световен план.

Хората, които са ваксинирани от началото на имунизацията на 26 декември,  достигна 479 873 към понеделник спрямо 422 127 предишния ден.

За разлика от Великобритания или Германия, правителството на Франция досега не успя да наложи трета национална блокировка. Националният вечерен час обаче беше преместен в 18 ч. в събота. Според  властите, мярката ще остане в сила поне две седмици, за да забави разпространението на болестта.

Премиерът Жан Кастекс предупреди, че може да се наложи нова карантина, ако ситуацията се влоши. Последните социологически проучвания показват, че пояечето французите преобладаващо смятат, че в крайна сметка ще е необходима такава мярка.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!