понеделник, юли 22, 2024

Франция пусна компютърен файл да следи заразените с Covid-19

Коронавирусът продължава да циркулира във Франция, въпреки че страната плавно излиза от изолацията. За да контролира болестта френското правителство вече може да разпита на проследяваща файл “ Contact Covid“, пише Le parisien. Компютърният файл „Contact Covid“ влиза в сила от днес .

Той е разрешен с указ ,обнародван в Официален вестник и влиза в сила незабавно. Файлът за проследяване е предназначен за наблюдение на пациенти с коронавирус, на техните контакти. Той ще се попълва от лекари, здравни служители, здравните инспекции. Целта му е да „идентифицира“ заразените и тяхното обкръжение, за да ги „изолира“ .

Ако няма проследяване, няма да има излизане от карантината, това е становището на френския здравен министър Оливие Веран, аргументирайки желанието на правителството да следи заразените с Covid-19 и техните близки. Лекарят ще трябва да запише в проследяващия файл досието на пациент с положителен тест.

Той трябва да попълни имената на заразения, дата на раждане и контакти в рамките на 24 часа след излизане на резултатите от теста за коронавирус. Ще се дават данни и за придружаващите го лица и отношенията с пациента- професионални, семейни или приятелски.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!