понеделник, юли 15, 2024

Forbes: Богатството на Джеф Безос надхвърли $180 милиарда

Богатството на най-богатия човек в света Джеф Безос достигна рекордните 180 милиарда долара на фона на повишаващите се цени на акциите на неговата компания Amazon. Това съобщи Forbes.

Капитализацията на Amazon достигна 1,52 трилиона долара. Така Безос, който притежава 11,1% от акциите на онлайн търговеца на дребно, надхвърли $ 181,5 млрд. Forbes подчертава, че това е рекорд за цялото време от началото на статистика.

В понеделник капитализацията на Amazon за първи път надхвърли 1,5 трилиона долара.

През април Forbes за трети пореден път постави Безос на първо място в списъка на най-богатите хора в света. Тогава състоянието му беше оценено приблизително на 113 млрд. долара.

Второто място зае един от основателите на Microsoft Corporation, Бил Гейтс, с 98 млрд. долара. Генералният директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно се изкачи на трето място със своите 76 милиарда долара.

Amazon, която продава стоки и услуги по интернет, е основана от Bezos в САЩ през 1994 година.

От продажбата на книги и записи корпорацията постепенно премина към продажба на видеозаписи, видео игри и потребителска електроника, а също така беше първата в Съединените щати, която предложи на потребителите на своя уебсайт услуга за изтегляне на платен филм с възможност да ги гледат без интернет връзка.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!