Гръция протестиращи

Протест с хиляди учасници премина в директен сблъсък с полицията в гръцката столица Атина. Масата демонстранти са излезли по улиците на града за отбелязването на 10-тата годишнина от смъртта на тийнейджърa Александрос Григорополос, убит от полицай. Напрежението ескалира, след като хора с маски започнаха да хвърлят запалителни бомби и подпалиха паркирали автомобили и кофи за боклук, съобщава изданието „Гръцки репортер„.

Полицията използва сълзотворен газ, а стотици служители на реда образуваха кордон около парламента и хотелите в центъра на столицата. Съобщава се за най-малко 30 задържани. Ескалацията е започнала в квартал Екзархея, считан за едно от местата в столицата с висока концентрация на анархисти.

Маскирани са нахлули и във входа на Министерството на културата, разбивайки вратите, качили са се на покрива на сградата на министерството и са започнали да хвърлият камъни върху полицията. Сблъсъци с органите на реда е имало и в Солун.

Зоран Заев: “Македонският език ще бъде преподаван в гръцките училищата!”Премиерът на бившата югославска република, Зоран Заев направи провокативно изявление, в което се твъ…Dec 6 2018bulmedia.net

 

Коментари

loading...