Турското министерство на външните работи

Турското министерство на външните работи привика временно управляващия американската дипломатическа мисия в страната, заради това че официалният акаунт на посолството е „харесал“ пост в социалната мрежа „Туитър“ на опозиционен журналист, живеещ в чужбина. Според турските власти Ергюн Бабахан има връзки с движението на проповедника Фетуллах Гюлен.

Ергюн Бабахан е написал в профила си, че „Турският народ трябва да се приготви за политически период без (лидера на Партията на националистическото действие Девлет) Бахчели“. 71-годишният Бахчели е ключов партньор на управляващата Партия на националистическото действие и миналата седмица постъпи за кратко в болница, след което беше изписан.

Говорителят на турското външно ведомство Хами Аксой посочи, че е поискано „ясно и конкретно изясняване“ на случая. Президентският директор по комуникациите Фахреттин Алтун определи „харесването“ като „фройдистка грешка“ и беше категоричен, че не е работа на американското посолство да се намесва в турската вътрешна политика.

Ердоган и Тръмп обсъждат двустранни отношения и СирияПрезидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди двустранните отношения между страната му и САЩ, ре…Sep 23 2019bulmedia.net

Малко след случая на официалната страница на американското посолство в Анкара в „Туитър“ беше публикувано извинение, в което се посочва, че „лайкването“ е било по грешка.

От посолството изразяват съжаление за нея и се извиняват за всякакво объркване по повода, цитира БНР.
Ердоган иска ядрени оръжия за всички, или универсално разоръжаванеИли всички държави трябва да имат ядрени оръжия, или универсално трябва да бъдат забранени. Това при…Sep 25 2019bulmedia.net

Коментари