джебчийки българия

Джебчийки от България и Румъния изкарват по 20 000 британски паунда (или около 43 600 лева) на месец във Великобритания, пише британският таблоид „Сън“, стъпвайки на данни от частни детективи.

Шайките от джебчийки прибягвали до разнообразни методи на занаята по оживените търговски улици и магазини при кражбата на пари и ценности. Всеки екип е от най-много петима души, работят на ротационен принцип четири седмици. Те често атакуват богати японски и арабски туристи.

Една банда е заснета случайно по време на селфи от турист как прибира 400 британски лири от тайландски турист на улица „Оксфорд“ в Лондон. Частен детектив, който следи действията на този тип престъпления, споделя, че джебчийките дори се конкурират помежду си и имат таблица с представянето си, „нещо подобно като Висшата лига“.

Джебчийките действат на територията на цялата страна. Жените предимно носят българските и румънските си лични карти, но много имат и британски шофьорски книжки, тъй като смятат, че им помагат да влизат обратно на Острова. Работят през деня, в най-заетите часове. Обядват около 13,00 часа в заведенията за бързо хранене McDonald’s.

Обикновено по двама са от Румъния, а по-големите групи са джебчийки от България. Жените са от районите на Пловдив, София, Варна и Букурещ. Първите са започнали да пристигат в Лондон около 2007 г., когато бяха облекчени правилата за движение в ЕС за двете държави.

Защо във Великобритания използват две отделни кранчета за водаСветът е пълен с традиции, които изглеждат странни и необясними за чужденците. Една от тях са мивкит…May 19 2019bulmedia.net

 

Коментари