Доналд Тръмп за първи път обяви, че Джо Байдън печели изборите, но след изборна измама

Президентът Доналд Тръмп за пръв път прие, че Джо Байдън е избран за следващия президент, публикувайки съобщение в неделя, че демократът „спечели, защото изборите бяха фалшифицирани“.

Всички механични „бъгове“, които се случиха в Изборната нощ, бяха опит, за да се откраднат гласове.

Те обаче успяха да го направят без да ги хванат. Изборите по пощата са болна шега, заяви Тръмп в Twitter.

Припомняме, че Джо Байдън беше обявен за победител на проведените този месец избори, но Тръмп отказва да признае победата му. Негови адвокати оспорват неуспешно резултатите пред съда.

Байдън вече започна процесът на предаване на властта, въпреки че Белият дом отказва да сътрудничи. След като Тръмп спечели Северна Каролина, а съперникът му – щата Джорджия, кандидатът на Демократическата партия има 290 гласа в Избирателната колегия при необходими 270, съобщава Асошиейтед прес. Тръмп има 232 гласа.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви в обръщение към млади републиканци, че президентът Тръмп е решен да оспорва резултатите в съда и да спечели втори мандат.

В краткосрочен план се очаква Тръмп да се включи в агитацията в подкрепа на републиканските кандидати за сенатори в щата Джорджия, които са изправени пред втори кръг на 5 януари. Тези избори ще определят дали Републиканската партия ще си запази контрола над горната камара на Конгреса на САЩ.

Тръмп обмисля и да стартира нов телевизионен канал или социална медия, която да се съревновава с тези, които според него са го предали и са ограничили възможностите му да комуникира пряко с американците, според няколко съветници.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!