дестинации за богаташи

Представете си, че току-що сте спечелили цяло състояние от любимата лотария. Първото нещо, което вероятно ще ви дойде наум, е да стегнете куфарите към далечна дестинация. Вероятно ще се насочите към място, което предлага съвсем различна обстановка. Предполагаме, че няма да търсите стандартните туристически атракции и забавления, а дестинация с уникална атмосфера и чар. Ето защо съставихме кратък списък с 5 райски кътчетата на нашата планета, които ще ви завладеят и наситят с прекрасни спомени и емоции.

Няма значение дали сте отгатнали печелившите числа на родния тотализатор или сте закупили късметлийски билет на международна лотария в друга държава, например за Евроджакпот Германия, Италия или Испания са страни със силен интерес. И така, печалбата е във вашия джоб, време е да се пренесете в съвсем различна реалност.

Остров Бали

Магически заливи, тюркоазени тихи води, черни и златни пясъци, пъстри тропически птици и екзотични растения. Остров Бали е несравним по красота, но мистичният му дух е също толкова забележителен. В небето над острова се издигат царствени пагоди, надничат богове и спят вулкани. Балийците са едни от най-топлите хора на света. Те живеят в хармония с природата. Там водата е свещена, опазването на околната среда е висша ценност, културата и занаятите са древни, а дори храната прилича на произведение на изкуството. Индонезийската перла, скътана между Азия и Австралия на осем градуса под Екватора, е задължителна за всеки пътешественик, особено ако джобовете му са пълни с парична награда от лотарията.

Египет – разходка по Нил

Египет, със своите облекчени изисквания за туристи, остава водеща дестинации за милионери по време на пандемията. Интересът е предвидим – чудесата на пирамидите, Луксор, Долината на царете, разходка с камили из пустинята, оазиси. Има и друга причина да помислите да поемете към „страната на фараоните“ – реставриран и очакващ посетители е култовият параход „Судан“, с който дни наред ще плавате по течението на Нил. Трябва да споменем, че със същия параход е пътувала Агата Кристи, когато се вдъхновява и пише великия роман „Смърт край Нил“. Отрийте  археологическото наследство от храмове, гробници и артефакти от Древен Египет с всяка спирка от маршрута на кораба. Не забравяйте, че и съвременният Египет е очарователен. Опозвайте атмосферата на Кайро, луксозните курорти на Червено море и страхотната местна кухня.

Исландия – земя на огън и лед

Интересът към Исландия доста се увеличи покрай снимките на сериала „Игра на тронове“. Тази ледена земя предлага фантастични и незабравими пейзажи – плажове с черен пясък, ледници, водопади, гейзери, вулкани. Потопете се в Синята лагуна – изкуствен феномен от невероятно красива синя лагуна, чиято вода е лековита и с температура от 39 градуса. Лагуната, заобиколена от черни вулканични скали, се намира само на 30 километра от столицата Рейкявик. Тя е достоен съперник на Северно сияние, едно от грандиозни природни явления, което спира дъха.

 

Феноменът може да се наблюдава от цяла Исландия, но се смята, че най-хубавите гледни точки се разкриват от западното крайбрежие. Имайте предвид, че Северното сияние е циклично. То продължава две или три поредни нощи, след което изчезва. Ето защо се препоръчва да прекарате минимум седмица в Исландия. Така пълноценно ще се насладите на магическия танц на нощните светлини, допринесъл за древната митология и днешния чар на Исландия. Разбира се, страната разполага с топ курорти, където неудобството на студения климат е ликвидирано.

Дубай – технологии от бъдещето

Луксът и Дубай вървят ръка за ръка, а емирството присъства във всеки милионерски списък за пътуване. Седем-звездни хотели, най-високата кула в света, изкуствени острови, подводни сгради, молове с изкуствени вълни за сърф, скъпарски магазини, ресторанти и какво ли още не… Дубай сбъдва всички желания. Печалбата от лотарията е чудесен повод да посетите града, който иска да бъде рай в пустинята. Всичко там е грандиозно, модерно и лъскаво. Дубай обаче пази своя чар – вечеряйте в традиционна арабска гемия, отидете на сафари с джип в пустинята и обиколете Златния сук, известен пазар на бижута и изделия от злато и скъпоценни камъни.

 

Ел Камино – пътят на пилигримите

Ел Камино е дълъг хиляди километри, но ви препоръчваме участъка от френските Пиренеи до  Испания и Сантяго де Компостела. Пътят на духовността е скъсване със съвременния живот, личностно предизвикателство и възможност за духовно израстване. Там се предлага настаняване за всеки турист – от хостели до 5-звездни хотели, даже нощувки в средновековни манастири. Организацията по маршрута е отлична, така че нищо няма да ви липсва.

Казват, че човек намира себе си, когато е на път. А спечелването на джакпота от лотарията определено е повод да се запитаме накъде искаме да тръгнем. Предложихме ви пет дестинации, в които може да намерите отговор на този въпрос.

Коментари