Continental

Германският производител на гуми и други компоненти, свързани с автомобилния транспорт, Continental обяви мащабни съкращения на персонал. Това съобщиха от пресслужбата на компанията, цитирани от Ройтерс.

Германското бизнес издание Manager Magazin съобщи за планираните съкращения в автомобилния отдел в неделя, като каза, че те могат да наброят около 5500 , повече от 1100 от които ще бъдат в 30 локации на компанията в Германия.

Една от водещите световни компании в бранша реши да освободи няколко хиляди работници, за да преструктурира своя автомобилен бизнес и да намали разходите. Точният брой работни места, които ще претърпят „глобални промени“, не е посочен. От Continental все пак очакват той да бъде четирицифрен.

Според плана на ръководството компанията ще трябва да намали разходите си с 400 милиона евро годишно до началото на 2025 година. За да постигне това, Continental възнамерява не само да намали част от персонала си, но и да премахне отдела за „интелигентна мобилност“, така че в сегмента да останат само пет подразделения: „Архитектура и мрежови технологии“, „Автономна мобилност“, „Безопасност и Трафик“, „Софтуер и централизирани технологии“, както и „Потребителско изживяване“.

„Тези мерки са важни за подобряване на конкурентоспособността на автомобилния сектор. Опростяването на структурите и намаляването на функциите е от съществено значение за нашето успешно бъдеще и повишена ефективност“, каза Филип фон Хиршхайд, член на Континенталния изпълнителен съвет и ръководител на автомобилния отдел.

В момента в компанията работят около 200 хиляди души в 57 страни, почти половината от които са ангажирани в производството на автомобилни компоненти. Останалите служители произвеждат гуми и продукти по поръчка за други компании.

Коментари