Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибота край гръцкия остров Корфу, се върнаха у дома. По пътя дотук част от групата е свалена в Петрич, София и Пазарджик, а до Пловдив стигнаха 12 души, посочва NOVA.

Пътуването им е продължило цели 14 часа. В 01:00 ч. международните шофьори пристигнаха на базата на транспортната им фирма в Пловдив. От компанията организираха превоз, който да върне служителите й у дома. Шофьорите са от различни градове. Част от тях не успяха да се качат в личните им автомобили, защото са изгубили ключове и документи по време на спасителната акция.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро. За съжаление все още двама от колегите им са в неизвестност. Хората все още не могат да преживеят стреса от случилото се край гръцкия остров.

Очаква се още 30 българи да пристигнат по-късно днес в България.

В неизвестност остават 12 души, пътували на запалилия се ферибот край остров Корфу в Йонийско море, а 7 от тях са с потвърдено българско гражданство. Има съмнение и за още двама, но все още не е изяснена националността им, съобщи заместник-министърът на МВнР Велислава Петрова на брифинг.

Двамата пострадали българи, които бяха настанени в болница в Корфу вече са вън от опасност. Единият е изписан от лечебното заведение, а другият е в добро състояние.

Коментари