Основният инвеститор на най-голямата германска банка Deutsche Bank –  Capital Group, удвои дела си в банката. Според съобщение до борсовите регулатори от вторник Capital Group е купил 3,61% от най-голямата банка в Германия чрез втори фонд, Euro Pacific Growth Fund.


Още по темата

Сега американската компания държи над седем процента от банката. 

“Приветстваме, че Capital Group увеличи своя дял в Deutsche Bank“, каза говорител на банката. “Гледаме на това като на ясен вот на доверие в стратегическата ни трансформация”.


Това е втора подобна инвестиция на американците в германския финансов сектор само за няколко дни, след като през миналата седмица Capital Group увеличи своя дял в Commerzbank до над пет процента.

В понеделник пък Fitch Ratings Inc. повиши ретйтинга на най-рисковите облигации на Deutsche Bank AG заради подобряването на капиталовата позиция на банката. Fitch повиши оценката за книжата, известни като Additional Tier 1s, с едно ниво до BB-, три стъпки под инвестиционния клас, припомня Bloomberg.

Рисковете за притежателите на такива книжа са намалели поради „подобрената капитализация“ на Deutsche Bank, се казва в изявление на рейтинговата агенция. Fitch също така вярва, че банката ще поддържа „достатъчно широк буфер“ над ключовите капиталови прагове, който ѝ позволява да извършва разпределения, като плащания по облигациите AT1.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Източник: Investor.BG

Коментари