преговори брекзит

Продължилите до късно вчера вечерта преговори за Брекзит не стигнаха отново до споразумение. Това се случва точно преди решаващата среща на лидерите на ЕС днес, в която участва и българският премиер Бойко Борисов. Според източник от британското правителство, тази вечер също няма да има сделка, предаде Би Би Си.

От това следва, че крайният срок за излизане на Великобритания от ЕС, който изтича на 31 октомври, по закон трябва да бъде отложен. Това поставя под въпрос съдбата на премиера Борис Джонсън.

Същевременно, според източниците на Би Би Си, двете страни продължават преговорите по техническите детайли. По много от спорните въпроси, включително митническия режим на границата с Ирландия и Северна Ирландия е постигнато съгласие, твърдят запознати с преговорния процес.
Борис Джонсън: Нямаме проблем с твърд Брекзит!Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви пред лидерите на държавите от ЕС, че те не трябва да…Oct 7 2019bulmedia.net

Водачът на делегацията на ЕС Мишел Барние заяви пред журналисти в кулоарите, че преговорите продължават.

Според очакванията, сделката вече трябваше да е факт, за да може да бъде утвърдена от лидерите на ЕС по време на срещата на 17-18 октомври.
ЕС обяви условието, при което няма шанс за сделка за Брекзит„В случй, че днес ЕС не получи адекватно предложение от страна на Великобритания, тя няма да има шан…Oct 11 2019bulmedia.net

Коментари