събота, февруари 24, 2024

Бразилски съд забрани комедия, в която Иисус е гей

Съдия в Бразилия издаде временна заповед в сряда, принуждавайки Netflix да оттегли комедия, която изобразява Иисус Христос в хомосексуални отношения, съобщава АФП.

Филмът, озаглавен „Първото изкушение на Христос„, от бразилската продуцентска компания Porta dos Fundos, излезе на 3 декември и предизвика силни критики.

На Бъдни вечер централата на продуцентската компания в Рио де Жанейро е нападната с коктейли Молотов. Никой не е пострадал. Полицията заяви, че най-малко четирима мъже със закрити лица са участвали в нападението.

Съдия Бенедикто Абайсейр коментира, че блокира филма засега, за да успокои ситуацията. Решението може да се обжалва. Netflix и продуцентската компания заявиха, че все още не са получили заповедта на съдията. Porta dos Fundos е награждаване продуцентска компания за комедии, основана през 2012 г. и международна награда „Еми“ през 2018 година.

По-рано, „Анадолу“ съобщи, че християни и мюсюлмани са се обединили в недоволството си срещу Netflix, а близо два милиона души са подписали онлайн петиция, призовавайки Netflix да премахне филма от стрийминг услугата си.

Продуцентската компания е критикувана за неуважение към ценностите на двете религии. Комедийната група обаче защити шоуто и заяви, че то е в съответствие с нормите на „демократичното“ общество.

Друга петиция, подписана от хиляди американци за премахване на „богохулствата„, също протестира срещу шоуто, заявявайки, че това е „подигравка с Исус“ и трябва да се разглежда не като сатира, а като „умишлен опит за атака на основните вярвания, които поддържат християнската вяра„.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!