лайен българия

Новоизбраният шеф на ЕК, германката Урсула фон дер Лайен се оказва, че може да има специално отношение към България. Това от своя страна може да рефлектира върху бъдещите ни връзки с Европейския съюз. Става въпрос за брата на фон дер Лайен – Ханс – Холгер Албрехт. Той разкри, че ”България е грешката на живота ми”, в интервю по повод негово бизнес начинание в държавата ни.
Фон дер Лайен e новият председател на ЕКНемският кандидат за освободения пост от Жан Клод-Юнкер, Урсула фон дер Лайен е новият председател н…Jul 17 2019bulmedia.net

Това оповести изданието „19 минути“. Става въпрос за сделката за „Нова телевизия“, когато през 2008 г. срещу 620 милиона евро я придобива MTG. По онова време Ханс – Холгер Албрехт е президент и главен изпълнителен директор на медийната компания, която тогава е и собственик на създадения от нея световен безплатен всекидневник „Метро“.

Сделката е отчайващо неуспешна за гиганта, след като той направи и допълнителни инвестиции в България, а се наложи да продаде уедрения бизнес в страната ни след това за 185 млн. евро. И то не на желания от компанията кандидат – чешкия милиардер Петeр Келнер.
Българка става шеф на службата на говорителите на ЕКБългарката Мина Андреева оглавява временно службата на говорителите на Европейската комисия, съобщав…Jul 20 2019bulmedia.net

11 години по-късно, въпреки че отдавна е шеф на друг медиен гигант – Deezer, той си спомня за „грешката на живота си“ с голяма горчивина. Както и за по-малка, но също обидна загуба – в благотворителен мач братът на Урсула фон дер Лайен и тимът на Нова губят от отбора на премиера Борисов с 3:10 през 2009 г.

>Сестрата, новата шефка на Европейската комисия пък последно беше у нас на среща на министрите на отбраната на ЕС в рамките на българското европредседателство. Сензационна снимка с нея в социалните мрежи обаче показа личната зъболекарка на Цветан Цветанов и депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която по странно стечение на обстоятелствата е председател на … Комисията по външна политика на родния парламент.

За новата европейска аристокрацияСпоред някой анализатори взетият избор за новия състав не Европейската комисия е нищо по-различно от…Jul 22 2019bulmedia.net

Коментари